Uden filter

Ny single fra Ham Den Lange

 

Ham Den Lange er ude med en ny single fra en kommende EP, der rammer det ganske land i 2019. Singlen hedder Uden filter og er opstået efter HDL var en tur i P1 debatten og diskutere flygtningekrisen med forskellige politikere og andre fremtrædende personer på området. Det kan varmt anbefales at podcaste udsendelsen.

 

Uden filter er samfundskritisk med brug af humoristiske virkemidler. På nummeret efterlyses ”de voksne” og der undres over samtidens manglende samfundsmæssige engagement. Sangen emmer af intelligente refleksioner og iagttagelser krydret med satiriske stikpiller.

Som altid er det fornøjelse at lægge øre til, når Langes begavede sind tager os en tur gennem en dekadent samtid. Raphåndteringen er i top og der rimes fx Thomas Helmig sang selfiestang.

Lange kritiserer ikke kun det omkringliggende samfund, han er heller ikke bleg for god gammeldags selvironi:

 

Har ik brug for at definere Hvad er en dansker,

Jeg er god til at rap men ligner en spade når jeg danser

 

Sangen er spundet ud gennem gakkede og fjollede virkemidler men på en jord gødet med intelligens. Sangen virker som en spændende start på et nyt EP-projekt. Undertegnede glæder sig allerede til det bliver 2019, så vi kan få løftet sløret for, hvad Lange har i støbeskeen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *