Nyt fra Ham Den Lange

Man kun have den dybeste respekt for Ham Den Langes indsats på flygtningeområdet. Her er ikke så meget bull shit. Der sættes handling bag ord ved at smide, det man har i hænderne for at hjælpe dem, som reelt har brug for det. Ham Den Lange har i denne forbindelse brugt tid i en flygtningelejr i Grækenland og med afsæt i disse erfaringer udkommer pladen dagbog fra en flygtningelejr den 9. december 2016. Førstesinglen har den meget sigende titel Endeløse madkøer og struktureres af et melankolsk beat. Indholdet befinder sig på et højt niveau og Lange formår på en skræmmende og dog fængslende måde at fastholde sin lytter i et ellers forfærdeligt univers.

Kigger man på selve formen, så er der steder, hvor Lange er under niveau – her tænker jeg på, at der er flere rim, som godt kunne have været bedre strikket sammen.

Men alt i alt lader det til, at vi kan se frem til Dagbog fra en flygtningelejr. Man kan mærke, at projektet er drevet af en søgen efter universel retfærdighed og her må man bare bukke og klappe. Projektet synes at gå imod samtidens overoplyste(vi ved det godt)-men-vi-vil-alligevel-ikke-handle mentalitet.

Pladen kan forudbestilles her(overskudet går til 100procentnødhjælp):

http://www.runforcover.dk/commodity/19123

Nummeret kan høres her: