Thomas T leverer solidt håndværk

 

 

Har gjort det her i over 25 år. Hvem er du?

Thomas T er mit navn, Bumsestilen er mit crew

 

Thomas T er en garvet herre i det danske rapmiljø. Han er kendt for hårdslående punch lines krydret med stærke metaforer. Og denne stil fortsætter han på sine nye plade Fuck Jer! Jeg Rapper Bedre!, som er Thomas T’s første plade på egen hånd.

Thomas T står selv for alt på pladen – han står selv for produktioner, fremføring og selvfølgelig rimproduktion. Pladen er ikke relevant at set ud fra et filosofisk perspektiv, hvorfor den udelukkende, vil blive behandlet gennem et rapmæssigt perspektiv.

 

Selvstændigt og konsekvent projekt

 Man er ikke tvivl om, at Thomas T er pladens skaber. At Thomas T har stået for alle tilblivelser på pladen, giver den et stærkt udtryk. Fuck Jer! Jeg Rapper Bedre! emmer af energi og viljefasthed, hvilket synes at være en mangelvare i det danske rap landskab anno 2019. Pladen har dog også kun en gæsteoptræden i form af Busse Bumsestilen forenet!

Thomas T har sat sig for at vise den etablerede scene, hvordan man leverer solidt håndværk i alle rappens facetter. Thomas T påtager sig gerne rollen som rappens geni uden nogen ligemænd. Her er Thomas ikke for fin til at disse en hel rapscene og et rapkoryfæ som Clemens får også hårde ord med på vejen:

“I dansk rap der er blevet en joke

på et niveau så lavt clemens kunne gøre comeback og være dope”

 

Thomas er en sandmester i punchlines og metaforer. Det bærer og klæ’r pladen, at Thomas er så dygtig til at udforme lavpraktiske metaforer uden, at det bliver for letkøbt. Alle kan være med på forståelsesniveauet uden en vulgærleflen for laveste fællesnævner:

 

Jeg hopper ikke over hvor gærdet det er lavest. Jeg kravler under hvor det er højest

 

Og hvilken styrke – det er sjældent set i dansk rap. Krydret med humor, dystopiske udbrud og hårdtslående anklager, slår Thomas T endnu et gang sit navn fast på den danske rapscene.

Smag fx på følgende linjer:

 

Om jeg vil gå på kompromis på mikrofon?

Så hellere gå ned på Pia Kjærsgaard når hun har menstruation

Løbe en Marathon baglæns. Blive kørt over af en lastvogn

Og gi’ hende efterspil mens vi bager jødekager i en gasovn

 

Jeg sms’er når jeg kører bil, skønt jeg ved det ik’ er cool

Men jeg gør rigtig mange dumme ting når jeg er fuld

 

Skud ud til fortovet for at holde mig fra gaden!”

 

Nu er vi i luften. Klar til at droppe bomben uden at mellemlande

Din rap pusher. Direkte levering, ingen mellemmand.

 

”Beklager jeg tog din kærestes mødom. Det vil aldrig ske igen!!”

 

Det er værd at vende opmærksomheden mod Thomas T’s flow, stemmeføring og levering. Der holdes pauser på de helt rigtige tidspunkter ligesom, at der ligges tryk på udtalelserne, hvor det giver mening. Dette styrker pladens udtryk og gør det til en sand fornøjelse at lægge øre til.

 

 Lydsiden går i fin tråd med pladens univers, og der er virkeligt formået at skabe lydudtryk, der rammer en oldschool nerve. Thomas T viser sig som en dygtig producer med sans for indramning af de gamle rapske dyder.

Der er mange gode numre, men jeg synes især På de skrå med feat. fra Busse & Bumsestilen er nævneværdig. Her suges man direkte tilbage til de gode gamle Bumsestilen tider – stilen holdes intakt og man flyder med. Nyd følgende linjer:

 

Med to venstre fødder byder vi djævlen op til dans

Folk er tændte som en pyroman til Sankt hans

 

”Og tror du verden ligger for dine fødder? Så skal jeg lære dig lidt om geografi”

 

”Jeg ville gerne lade dig leve, men jeg mangler en årsag

Har du et forslag, til en skaldet mand med en dårlig hårdag”

Dommen

Pladen er gennemarbejdet, stærkt produceret og leveringen sidder lige i skabet. Dog kan den selvpromoverende stil og den altomfavnende kritik godt savne noget mere og andet at spille bold op i mod. Især pga. Thomas T’s stilsikre måde at begå sig i det danske sprog, sidder man lidt med en fornemmelse af ærgerlighed over, at der ikke er gået mere eksperimenterende til værks.

Fuck Jer! Jeg Rapper Bedre! er klart mange lyt værd og skiller sig positivt ud af mængden i denne dansk raps åndsforladte tid. Pladen ender på et 10-tal.